top of page

Time is TBD

|

Peru

Перу - Мачу Пикчу, Кордилера Бланка и Шарената планина

Цена: от 8250 лв. Продължителност: 19 дни Дестинация: Перу Един трекинг, който ще ви отведе до мечтани места, ще ви срещне с необичайни хора и ще ви разкрие непреходната красота и сила на природата. Елате с нас в Перу!

Регистрацията е затворена
Вижте други събития
Перу - Мачу Пикчу, Кордилера Бланка и Шарената планина
Перу - Мачу Пикчу, Кордилера Бланка и Шарената планина

Час и място на тръгване

Time is TBD

Peru, Перу

Програма:

Перу - Мачу Пикчу, Кордилера Бланка и Шарената планина

Дати:

Тази пролет поемаме по пътя на древните цивилизации. Ще се впуснем в едно незабравимо перуанско приключение, което ще ни отведе до величествени планини, високи езера, дълбоки каньони; ще ни разкрие тайните на древни култури и красотата на местния бит. Първите следи от човешко присъствие на територията на Перу датират хилядолетия преди известната култура на инките. Тук си дават среща високите заледени върхове на Кордилера Бланка, горещите пясъци на пустинята Коста и потайните джунгли на Амазонка. Пригответе се за трекинг, който ще ви отведе до мечтани места, ще ви срещне с необичайни хора и ще ви разкрие непреходната красота и сила на природата. Елате с нас в Перу!  

Акценти:

 • Трекинг до Мачу Пикчу и разглеждане на целия комплекс.
 • Трекинг в Свещената долина.
 • Трекинг в Кордилера Бланка.
 • Посещение на базовия лагер на Алпамайо и изкачване до Пунта Унион 4750 м.
 • Посещение на известното езеро Laguna Churup.
 • Трекинг до Планината на дъгата Винекунка или още известна като Шарената планина.
 • Езерото Титикака.
 • Посещение на плаващите острови Uros и остров Taquile. Запознаване с бита и културата на местното население.
 • Трекинг из един от най-дълбоките каньони в света - Колка.
 • Наблюдение на полета на кондорите, чийто размах на крилете достига 3 метра.
 • Туристическа обиколка на Лима - столицата на Перу.
 • Туристическа Обиколка на град Куско - първата столица на имеприята на Инките.
 • Местни водачи и български водач

Общ преглед:

 • Ден 1: Полет от София до Лима, столицата на Перу. Трансфер до хотела.
 • Ден 2: Пътуване от Лима до Хуараз. Пътува се със автобус около 8 часа.
 • Ден 3: Аклиматизационен ден. Преход до Лагуна Чуруп 4450 м.
 • Ден 4: Хуараз 3100 м. - селцето Кашапампа 2800 м. - къмпинг Ламакорал 3680 м.
 • Ден 5: Ламакорал - къмпинг Таулипампа 4250 м. Посещаване на бейс кемпа на връх Алпамайо.
 •  Ден 6: Таулипампа - проход Пунта Юниан 4750 м. - Хуарипампа 
 • Ден 7: Хуарипампа - Вакиера - Хуараз
 • Ден 8: Пътуване от Хуараз до Лима. Пътува се със автобус около 8 часа.
 • Ден 9: Полет до град Арекипа. Трансфер от летището до хотела.
 • Ден 10: Целодневен екскурзия до каньона Колка.
 • Ден 11: Пътуване от Арекипа до Пуно. Настаняване в хотела.
 • Ден 12: Целодневна екскурзия до плаващите острови Урос и Такиеле в езерото Титикака.
 • Ден 13: Пътуване от Пуно до Куско. Настаняване в хотела.
 • Ден 14:  Преход през свещената долина. Куско – Уиняй Уайна– Агуас Калиентес.
 • Ден 15:  Агуас Калиентес - Мачу Пикчу - Куско.
 • Ден 16: Целодневна екскурзия до Планината на дъгата.
 • Ден 17: Полет от Куско до Лима. Настаняване в хотела.
 • Ден 18 и 19: Полет от Лима до София.

Подробна програма:

Ден 1: Полет от София до Лима, столицата на Перу. Трансфер до хотела.

Групата се събира на летище София и хващаме самолета за столицата на Перу - Лима. Пътуването не е кратко, но си заслужава! На летището ни посрещат нашите домакини и ни транспортират до хотела ни в Лима. След дългото пътуване ще се насладим на вкусната храна в хотела и ще се отправим към стаите за почивка, преди да се впуснем в перуанското ни приключение.

Ден 2: Пътуване от Лима до Хуараз. Пътува се със автобус около 8 часа.

Ставаме рано и след кратък трансфер до автогарата, се качваме на първокласен комфортен автобус. Пътуваме от Лима за Хуараз. Пътуването е около 8 часа. Пристигаме и се настаняваме в хотела.

Ден 3: Аклиматизационен ден. Преход до Лагуна Чуруп 4450 м.

Този преход е много подходящ за аклиматизация преди да се впуснем в приключението ни из Кордилера Бланка. Ставаме рано и с транспорта се придвижваме до селцето Питек. По пътя си ще минем през няколко живописни селца като Унчос и Лупа. На височина от 3850 м. започваме нашия пешеходен преход към езерото Чуруп. Достигаме сините води на езерото, разположено на 4450 м. Тук ще останем достатъчно дълго, за да се насладим на красотата на това място, след което се спускаме по обратния пък към транспорта и към хотелът ни в Хуараз. 

Ден 4: Хуараз 3100 м. - Кашапампа 2800 м. - Ламакорал 3680 м.

Ставаме рано и с транспорта се придвижваме до селото Кашапампа. От тук започва нашият пешеходен преход към долината Санта Круз. В този ден целта ни е да достигнем до къмпинг мястото, наречено Ламакорал. Преходът е през долината по стръмни пътечки и ще ни отнеме около 4-5 часа. Достигаме кемпа, разпъваме палатките и се наслаждаме на невероятна вечер във високата част на Кордилера Бланка.

Ден 5: Ламакорал - Таулипампа 4250 м. Посещаване на бейс кемпа на Алпамайо.

Днешният ден е изключително вълнуващ! Ще минем покрай две високопланински езера Чинан Коча-женското езеро и Оркон Коча - мъжкото езеро. При тях ще спрем за почивка и за да се порадваме на тюркоазените води, отрязяващи острите върхове, които ги заобикалят. Продължаваме към следващата ни цел за деня - базовият лагер на Алпамайо. Въръхт е обявен за един от най-красивите в цял свят. Ще можем да се насладим на гледката към издигащия се пред нас 5947 м. замръзнал красавец, след което ще продължим към Таулипампа, където ще къмпингуваме на височина от 4250 м.

Ден 6: Таулипампа - Прохода Пуна Юнион 4750 м. - Хуарипампа

Ставаме рано и се насочваме към най-високата точка от нашия преход по маршрутът Санда Круз, а именно - панорамното място на прохода Пунта Юнион с височина 4750 м. Оттук ще наблюдаваме замръзналите върхове Nevado Taulliraju, Quitaraju, Artesonraju- чийто силует филмовата компания Парамаунт използва в своето лого, както и вече познатият ни Алпамайо. След това започваме да се спускаме и достигаме следващия ни лагер в местността Хуарипампа.

Ден 7: Хуарипампа - Вакиера - Хуараз

След като добре сме се наспали и закусили, се отправяме надолу по долината на Хуарипампа към селцето Вакиера. Тук ще можем да се докоснем до традиционния перуански бит и култура. След като сме разгледали селото се отправяме обратно към Хуараз. Настаняваме се във вече познатия ни хотел и който желае може да излезе за кратка вечерна разходка в града.

Ден 8: Пътуване от Хуараз до Лима. Пътува се със автобус около 8 часа.

Ставаме добре отпочинали и след закуската се насочваме отново към столицата на Перу - Лима. Отново пътуваме със първокласен комфортен автобус. Стигаме Лима и се настаняваме в хотела.

Ден 9: Полет до Арекипа. Трансфер от летището до хотела.

Сутринта се придвижваме до летището в Лима и хващаме полета за град Арекипа. Полетът е с продължителност около час. Настаняваме се в хотела и следобяд излизаме за разходка из града.

Ден 10: Целодневен екскурзия до каньона Колка.

Ставаме рано и след като хапнем и изпием чаша кафе се качваме на транспорта и се отправяме към най-дълбокия каньон в света - Колка. Каньонът Колка, още познат като изгубения град на Инките, е два пъти по-дълбок от Гранд Каньон в САЩ и също така е пригоден от местните за живеене и обработване на земя. Името на каньона идва от съдовете, където инките са съхранявали запасите на империята, скрити в множестовото пещери на каньона. Съдовете се наричали колкас. Ще се разходим през националните резервати Салинас, Визкачани и Чукура. Ще преминем през град Чивай, за да стигнем до мястото от където ще можем да наблюдаваме различни животински видове. Определено най-впечатляващата гледка ще е полетът на кондорите, чийто размах на крилете достига 3 метра. След този вълнуващ ден ще се върнем в хотела си в град Арекипа.

Ден 11: Пътуване от Арекипа до Пуно. Настаняване в хотела.

След кратък трансфер до автогарата, се качваме отново в първокласен комфортен автобус, който ще ни заведе до град Пуно. Градът се намира на 3860 м. на брега на езерото Титикака. Пътуването ни ще трае около 8 часа. Настаняваме се в хотела и се отдаваме на почивка или пък излизаме за кратка разхода из града.

Ден 12: Целодневна екскурзия до плаващите острови Урос и Такиеле в езерото Титикака.

Ставаме, закусваме и се отправяме към още една вълнуваща целодневна екскурзия, която ще ни потопи в бита и културата на островните хора. Отиваме на пристанището на Пуно и се качваме на малка лодка, която ще ни заведе до плаващия остров Урос. Урос са група от хора, които живеят на около 60 самостоятелни плаващи острови в езерото Титикака. Ние ще посетим два от тях и ще можем да се докоснем до местното население и техния бит и култура. Ходенето по островите е като да ходиш по водно легло, но няма никаква опасност, островите са стабилно изградени от тръстика. На островите има всичко - поща, църква, дори и сергийки със сувенири.

След островите Урос се отправяме с корабчето към остров Такиле - най-големият в перуанската част на езерото Титикака, чиято най-висока точка се издига на 4050 метра надморска височина. Ще излседваме културата на местното население и ще обиколим острова, за да се насладим на красивите гледки към езерото Титикака. На края на деня ще се върнем в хотела ни в град Пуно.

Ден 13: Пътуване от Пуно до Куско. Настаняване в хотела.

Отново се отправяме на път с комфортен автобус. Този път целта ни е град Куско. Разположен в свещената долина, той е бил първата столица на имерията на инките. Градът е в  Списъка на световно културно наследство на ЮНЕСКО. Пътуването ни продължава около 7 часа. Ще се настаинм в хотела, след което ще излезем за кратка вечерна разходка из града.

Ден 14: Преход през свещената долина. Куско – Уинай Уийна – Агуас Калиентес. 

Рано сутринта, след като сме закусили, отиваме на гарата, за да се качим на вклакче, което ще ни прекара през част от свещената долина до 104-ти километър. По време на пътуването ще можем да се полюбуваме на заобикалящата ни природа. Ще видим обработваемите земи в долината и ще минем през град Олантайтамбо - някогашно имение на император Пачакути. От 104-ти километър започваме нашия преход през свещената долина. Ще минем през висящ мост над свещената река Урубамба и ще продължим през тропическата гора, за да достигнем до археологическия център Чачабамба. Името на селото означва "Долината на дърветата". Тук можем да видим много запазени постройки от времето на инките. Продължаваме през тропическата гора, покрай водопади и реки и достигаме следващото селце по пътя към Мачу Пикчу - Уиняй Уайна. В превод от кечуа името означава "завинаги млада". Развалините му се намират на стръмен склон над река Урубамба. Комплексът се състои от жилища за около 50 човека, свещени сгради от които храмът на плодовитостта и тераси за селско стопанство, където инките са култивирали различни култури.

Следващата ни спирка е Инти Пунку - контролна крепост преди Мачу Пикчу. В превод името означава "Слънчевата порта". Това е и запазената находка в местността. Инти Пунку е бил главният вход към Мачу Пикчу. Оттук се откриват невероятни гледки към Мачу Пикчу и цялата местност. Спускаме се към култовото селище, но за него ще отделим цял ден, а сега се отправяме към хостела ни в градчето Агуас Калиентес. Вечерта ще се разходим из градчето и ще посетим една от многобройните му термални бани. Градчето е туристически добре развито и разполага с няколко бара и ресторанти, които можем да посетим.

Ден 15: Целодневена екскурзия в Мачу Пикчу. Агуас Калиентес - Мачу Пикчу - Куско. 

Днес ще станем рано преди изгрева и ще се насочим отново към Мачу Пикчу. Там, на входа му, ще посрещнем изгряващото слънце. Ще имаме 2 часа и тридесет минутна обиколка, водена от местен екскурзовод, по време на която ще можем да се запознаем подробно с най-важните места в Мачу Пикчу - Кралската гробница, Храмът с трите прозореца, Главният храм, Свещеният площад, известната Интихуатана. След обиколката ще имаме достатъчно свободно време, за да разгледаме Мачу Пикчу по наш си начин или да поседнем и да се насладим на красотата на това място. Връщаме се обратно в Агуас Калиентес, от където ще хванем влака до Куско. Нощувка в хотела.

Ден 16: Целодневна екскурзия до Планината на дъгата.

Днес отново ставаме рано, за да се насочим към планината Винекунка или по известна като планината на дъгата. Ще пътуваме около 2 часа в посока град Уркос, за да достигнем началната точка на нашия преход. По време на прехода ще можем да се насладим на планините Аусангат и Пука Пунчу, ще минем покрай няколко езера и ще видим перуанските лами. След около 3 часов преход ще се озовем на известното с красивата си гледка към "Шарената планина". Тук ще останем достатъчно дълго, за да запаметим всички гледки в снимки и след това се връщаме по обратния път към транспорта ни. Връщаме се обратно в хотела ни в Куско.

Ден 17: Полет от Куско до Лима. Настаняване в хотела.

Време е да поемем обратно към столицата на Перу. След кратък трансфер до летището хващаме полета към Лима.

Настаняваме се в хотела и излизаме за разходка из града. Ще посетим Пласа Мейор, Манастирът на Сан Франциско, Историческия център със стария град и катедралата на Лима.

Ден 18 и 19: Полет от Лима до София.

Дойде времето да си кажем "чао" с Перу и да се отправим на път към домовете си. Трансфер до летището и след като се сбогуваме с нашите любезни домакини се качваме на самолета. Пристигаме в София при близки и приятели, нетърпеливи да им разкажем всичко което сме преживяли през тези 18 дни в Перу.

Цена:  лв.

Цената включва: 

 • Трансфер от летището в Лима до хотела
 • Вътрешен полет от Лима до Арекипа
 • Вътрешен полет от Куско до Лима
 • Автобусен билет от Лима до Хуараз и от Хуараз до Лима
 • Автобусен билет от Арекипа до Пуно
 • Всички трансфери от хотелите до автогарите
 • 14 нощувки в хотели
 • 3 нощувки на палатка
 • Изхранване: 17 закуски, 14 обяда, 5 вечерии
 • По време на трека в Кордилера Бланка има осигурени: палатка за двама, палатка за тоалетна, палатка за вечеря, готвачи, готварски съдове, мулета за багаж
 • Местен англоговорящ екскурзовод за разглеждането на градовете и организираните турове в каньона Колка и Мачу Пикчу
 • Транспорт с корабче до островите Урос и Такиеле
 • Вход за островите Урос и Такиеле
 • Туристическа обиколка на Лима
 • Вход за минералните извори в Чивай
 • Вход за Мачу Пикчу
 • Разрешение за трекинг в Свещената долина
 • Вход за национален парк Хуаскаран в Кордилера Бланка
 • Местни водачи
 • Български водач

Цената не включва: 

 • Самолетен билет от София до Лима и от Лима до София
 • храна и напитки, които не са посочени в програмата
 • такси вход, които не са посочени в програмата
 • бакшиши за водачите
 • лична къмпинг и трекинг екипировка. Спални чували могат да бъдат наети от Хуараз.

Трябва ви още информация?

 • email: go.go.adventures.bg@gmail.com
 • телефон: +359 899 00 96 64

Начин на записване и условия за резервацията:

 • Попълване на формата през сайта
 • Плащане на депозит в размер 500 лв. до 3 дни след регистрацията и потвърждение за записването
 • Доплащане до 30 дни преди тръгване

Условия за анулации:

 • До 3 дни след резервация без такса за анулация
 • До 30 дни преди тръгване стойността на депозита като такса за анулация
 • До 20 дни преди тръгване 50% като такса за анулация
 • Под 20 дни 100% като такса анулация

Важно:

 • Минимален брой участници: 6 човека
 • Срок за уведомяване при несъбран минимум - 20 дни. В този случай се възстановяват всички платени суми.

Какво да вземете със себе си?

 • Фотоапарат
 • Бинокъл (ако имате)
 • Обувки за планински преходи
 • Маратонки или други леки обувки
 • Джапанки
 • Резервен чифт връзки
 • Спален чувал
 • Лека кърпа
 • Дрехи и бельо за по време на прехода
 • Водо- и влагоизолиращо яке (мембрана)
 • Полар
 • Термо бельо
 • Пухенка
 • Удобен панталон за планински преходи
 • Няколко чифта дебели чорапи
 • Челник
 • Щеки
 • Бутилка за вода (поне 1 л.)
 • Слънцезащитен крем
 • Дебела шапка
 • Тънка шапка или buff
 • Ръкавици (тънки и дебели)
 • Слънчеви очила
 • Лични лекарства (предписани от лекар)

*Гоу Гоу Адвентчърс запазва правото си да променя програмите с цел Вашата безопасност.

Сподели програмата

bottom of page