top of page

Sat, Aug 22

|

Dolomites

Мармолада, Трите Чими и виа фератите на Доломитите

Цена: 1260 лв. Продължителност: 7 дни Дестинация: Доломити, Италия

Регистрацията е затворена
Вижте други събития
Мармолада, Трите Чими и виа фератите на Доломитите
Мармолада, Трите Чими и виа фератите на Доломитите

Час и място на тръгване

Aug 22, 2020, 7:00 AM – Aug 28, 2020, 6:00 PM

Dolomites, Dolomites, 32023 Rocca Pietore, Province of Belluno, Italy

Програма:

Мармолада, Трите Чими и виа фератите на Доломитите

Дата: 22.08.2020 - 28.08.2020

Едно незабравимо приключение в една от най-красивите планини в света - Доломитите. Част от Алпите, те са известни със скалистите си върхове и множеството прекрани ферати към тях. Богати на история и култура, ще се потопим в тях за една седмица, за да се качим на най-високия връх в района - Пунта Пениа, част от кралицата на Доломитите Мармолада. Ще минем през няколко от най-известните виа ферати в Доломитите и ще разгледаме известните Три Чими по един по-нестандартен начин, като минем през виа ферата на кулата на Тоблин. 

Програма:

Ден 1: България - Италия

Групата се събира на летище София и се качва на самолета за Милано. Полетът трае около 2 часа. На летището нашите водачи ще ви очкават с транспорта и обемния багаж от България. Насочваме се към сърцето на Доломитите и китното градче Кортина Ди Ампецо. Настаняваме се в къмпинга, разпъваме палатките и излизаме за разходка в градчето. Нощувка на палатки в къмпинга.

Ден 2: Лагацой

Днес отиваме на едно изключително интересно място - проходът Фалцарего и скалистият връх Лагацой. Цялата местност е интересна с историята си от Първата световна война. Тук италианските войници са изградили система от тунели в цялото продължение от връх Лагацой до прохода. Ние ще се изкачим до върха през  панорамна пътека. Ще минем през няколко тунела и няколко виа ферата участъка, те ще са ни като загрявка за следващите ни дни. От върха ще се насладим на прекрасни гледки към безброй остри скалисти върхове. Обядът ще прекараме на слънчевата тераса на хижа Лагацой. След като добре сме отпочинали и хапнали вкусна храна се "гмуркаме" в лабиринта от тунели, а от там ще излезем чак долу на прохода. Тунелите са направени като музей и ще можем да се върнем години назад изцяло в атмосферата на Първата световна война.

След този прекрасен ден се връщаме обратно в къмпинга за нощувка.

Ден 3: Виа ферата Кол Дей Бос

Днес отиваме към една от известните и задължителни за посещение ферати на Доломитите - Кол Дей Бос. Насочваме се отново към прохода Фалцарего и масива Кол Дей Бос. Ферата се изкачва по логична линия на масива, а от двете ни страни са разположение други впечатляващи групи - Тофана и Лагацой. През целият ден ще имаме прекрасни гледки към скалистите им върхове. Фератата достигаме по приятна пътека, като минаваме покрай руйните на болница от Първата световна война. Екипираме се и се впускаме в приключението. Преминаването на ферата е изпълнено с красиви гледки, адреналин, трудни и въздушни моменти, но и места, където ще "отдъхнем" и ще погледнем към безбройните върхове на Доломитите. На върха ще спрем за хубава почивка и да запаметим всички гледки и емоции в снимки, след което по стръмна пътечка слизаме към прохода Фалцарего. Връщаме се обратно в къмпинга за нощувка.

Ден 4: Трите Чими и ферата Торе Ди Тоблин

Ставаме рано и се насочваме към емблемата на Доломитите - скалистите Три Чими. С транспорта стигаме до хижа Ауронцо. От тук поемаме по голямата туристическа пътека за обиколка на Трите Чими в посока хижа Лаваредо. Тук ще направим кратка почивка и продължаваме към хижа Локатели. Това е и отправната ни точка за виа ферата Торе Ди Тоблин. Преминаването по виа фератата е един прекрасен и по-необикновен начин да разгледаме известните Три Чими, без да се "гмуркаме" в тълпата от туристи. От върха на Кулите на Тоблин ще можем да се насладим на неповторима гледка към Чимите. 

Връщаме се обратно към транспорта, като завършваме обиколката си и по стандартната пътека. С транспорта се местим в друго китно градче - Канацей. Отново се настаняваме в къмпинга за нощувка и добра почивка преди изкачването на кралицата на Доломитите - Мармолада.

Ден 5: Мармолада

Ставаме рано и с транспорта отиваме на красивото езеро Федая. От тук с лифт се качваме до основата на ледника на Мармолада при хижа Пиан Дей Фиакони. От тук се насочваме към западния ръб на Мармолада. Първоначално се спускаме по камениста пътечка, а след това достигаме ледника Вернел, където започваме да се изкачваме към Форцела Мармолада и началото на фератата. Маршрутът ни през деня минава през два ледника, виа ферата, скални пасажи, затова сме напълно екипирани. През ледника преминаваме в свръзка и с котки. Самата ферата също ще преминем с котките, защото тя минава през заснежени и заледени участъци. След няколко часа по отвесните скали на масива излизаме на върха. Гледката от връх Пунта Пениа, висок 3343 м. е невероятна! Оставаме на върха достатъчно дълго, за да запаметим всички гледки в снимки. Малко под върха има заслон, в който предлагат чай и супи. След почивка излизаме отново навън и се отправяме надолу към езерото Федая. Спускането ни ще е през ледника на Мармолада и отново ще вдигнем адреналина с преминаване по кратка виа ферата, а след това с движение в свръзка покрай цепнатините на ледника.

Връщаме се обратно в къмпинга в Канацей за нощувка.

Ден 6: Виа ферата Тридентина

Ставаме и след чаша ароматно кафе отиваме да преминем през една наистина впечатляваща виа ферата - Тридентина, част от масива на Чима Писчиадо. По време на катеренето ни по фератата ще минем покрай един красив водопад, водещ началото си от езерото Писчиадо. Катеренето е разнообразно и има всичко, което може да ни предложи една ферата - стъпала, скални участъци, метални стълби и висящ мост. След като излезем на платото ни остава да продължим за кратко по планинска пътека и се озоваваме на хижа Каваца Ал Писчиадо. Тук ще спрем за почивка и вкусно хапване. Спускането ни отново е по интересен терен от скали и сипеи, обезопасен с въжета. 

Връщаме се обратно в къмпинга за последна нощувка. Тази вечер можем да си направим тържество в къмпинга или пък да излезем на вечеря в Канацей, за да отпразнуваме края на тази прекрасна активна почивка в Доломитите.

Ден 7: Италия - България

Ставаме, събираме палатките и се придвижваме към летище Милано. Групата си казва "До скоро!" с водачите и се качва на полета за София.

Ниво на трудност:

 • труден/екстремен
 • динамичен и натоварващ маршрут

Цена: 1260 лв. Цената включва:

 • Организационна такса
 • Водачески услуги
 • Застраховка 
 • Транспорт от летище Милано по целия маршрут и обратно до летище Милано
 • Транспорт на багаж от България
 • 6 нощувки в къмпинг
 • Обща осигурителна екипировка

Цената не включва: 

 • Разходи за храна и напитки по време на програмата
 • Самолетен билет София-Милано-София - билет за отиване и връщане е около 150 лв.
 • Лична осигурителна екипировка - седалка, каска, фератник
 • Всички неупоменати разходи

Записване:

Може да се запишете чрез:

 • бутона "Записване" 
 • да ни пратите e-mail на go.go.adventures.bg@gmail.com
 • да позвъните на телефон +359 899 00 96 64.

Необходимо е да преведете сумата от 500 лв. като капаро на сметка:

Гоу Гоу Адвентчърс Трипс ООД

ЕИК: BG205607337

BG12RZBB91551010423927

RZBBGSF

РАЙФАИЗЕН БАНК

Необходима екипировка:

Зимни и летни водоустойчиви обувки за планина

Раница

Панталон с мембрана 

Термо-бельо

Зимни чорапи - няколко чифта

Полар

Топло зимно яке/пухенка

Мембрана

Гети

Шапка

Зимни ръкавици( минимум 2 чифта),

Слънчеви очила/маска

Слънцезащитен крем

Челник или фенерче

Бутилка за вода

Термос

Храна за по време на прехода (сандвичи, вафли, протеинови барчета, шоколад, ядки)

Щеки

Седалка

Каска

Котки

Фератник

*Ако се нуждаете от екипировка под наем, се свържете с нас, за да съдействаме с набавянето й.*Go-Go-Adventures запазва правото си да променя програмите с цел Вашата безопасност.  

Сподели програмата

bottom of page