top of page

22-27 август 2022

|

Pirin Mountains

6 дни в Пирин

Цена: 540 лв. Продължителност: 6 дни Дестинация: Пирин

6 дни в Пирин
6 дни в Пирин

Час и място на тръгване

22-27 август 2022

Pirin Mountains, Pirin Mountains, Bulgaria

Програма:

6 дни в Пирин

Дата: 22-27 август 2022

Елате с нас на едно приключение из Пирин планина, което ще помните завинаги! В тези 6 дни ще минем през едни от най-емблематичните места, ще изкачим едни от най-красивите и привлекателни върхове, а нощите ще прекараме на едни от най-уютните хижи в планината! Очакват ни много каменисти пътечки, красиви езера и остри върхове в приключението ни 6 дни в Пирин!

Акценти:

 •  преход до Василашките езера
 • нощувка на Тевно езеро
 • изкачване на връх Каменица
 • изкачване на връх Синаница
 • изкачване на връх Муратов
 • преминаване по ръба Кончето
 • нощувки във високопланински уютни хижи
 • малка група
 • лицензирани водачи

Програма:

Ден 1: София - заслон Тевно езеро

В 07:00 се събираме на паркинга до метростанция "Стадион Васил Левски" и се насочваме към Банско. Транспорта ни оставя на пътя за хижа Демяница. Събираме всичкият си багаж и се впускаме в 6 дневното пиринско приключение! Достигаме Дамяница за около час. След кратка почивка продължаваме към нашата главна цел за деня - заслон Тевно езеро.

Ден 2: Заслон Тевно езеро - хижа Беговица

Сутринта на Тевно езеро е нещо специално! Всеки, който иска ще може да излезе и да се разходи в района, за да посрещне слънцето. След закуска събираме багажа си и се насочваме към хижа Беговица, като през деня ни очаква едно приключение - изкачване на върховете Малка и Голяма Каменица. Преминаването последователно през двата върха е приключение, което ще помним дълго! Гледките през цялото време са главозамайващи. На Каменица ще останем достатъчно дълго, за да запечатаме всички емоции и гледки в снимки, а след това се спускаме към Беговишки превал, откъдето се насочваме към хижата. Вечеря и нощувка в хижата.

Ден 3: Хижа Беговица - хижа Синаница

Ставаме рано, готови за нови предизвикателства. Днес се насочваме към един изключително красив пирински връх - връх Синаница. Първо ще минем през уютният заслон Спано поле, където ще спрем за хубаво почивка, а след това продължаваме към Синанишка порта. От тук ще изкачим връх Синаница. Изкачването е изпълнено с прекрасни гледки и адреналин. От върха ще се насладим на прекрасната гледка към мраморното било на Пирин. Спускаме се към хижа Синаница, където ще пракараме вечерта.

Ден 4: Хижа Синаница - хижа Вихрен

След чаша ароматно кафе започваме да се изкачваме отново към Синанишка порта. След това преминаваме през цялото Голямо Спано поле и под връх Гергийца, за да достигнем до Бъндеришка порта. Тук сме в подножието на Муратов връх. Оставяме ненужния багаж и изкачваме върха. Оставаме на върха достатъчно дълго, за да се насладим на гледката към първенеца Вихрен и мраморното било на Пирин, а след това се спускаме обратно към портата. По пътят към хижа Вихрен ще спрем на още една от перлите на Пирин - Муратово езеро. Спускаме се към хижа Вихрен, където ще прекараме нощта.

Ден 5: Хижа Вихрен - хижа Яворов - София

Ставаме рано нетърпеливи за днешният ден и то не защото е последен, а защото ни предстои преминаване на цялото мраморно било на Пирин. Ще минем през Казаните, за да достигнем премката между Кутело и Вихрен. От тук можем да видим какво ни очаква. Първо изкачваме Кутело, а след това се спускаме стремглаво към предизвикателния ръб на Кончето! Осигурени добре от водача преминаваме кончето, като ще имаме възможност да направим много снимки, разбира се. Преминаването на Кончето, на места широко само 50 см. ще остави отпечатък в съзанието на всеки завинаги! Изкачваме се на връх Бански суходол, откъдето ще обърнем поглед отново към това, което преминахме и след това се спускаме към заслон Кончето. Приключението ни не е към края си. Предстои ни преминаване през върховете Байови дупки, което също е изпълнено с адреналин и прекрасни гледки! Достигаме превала на Разлошки суходол, откъдето се спускаме към хижа Яворов. Нощувка и отпразнуване на добре прекараните дни в Пирин.

Ден 6: Погледец - София

Днес ще се наспим добре и след като се насладим на закуската на това прекрасно място ще излезем за кратка разходка до местността Погледец. От тук ще си кажем "До скоро!" с Пирин, след което се спускаме към транспорта ни.

Ниво на трудност:

 • средна трудност
 • динамичен и натоварващ маршрут

Цена: 540 лв.

Цената включва:

 • Организационна такса
 • Водачески услуги
 • Застраховка
 • 5 нощувки в хижи
 • Транспорт от София и обратно

Цената не включва:

 • Храна и напитки по време на програмата

Записване:Може да се запишете :

 • чрез бутона "Записване" 
 • на go.go.adventures.bg@gmail.com
 • да позвъните на телефон +359 899 00 96 64; +359 894 44 76 29

Необходима екипировка:

Удобни обувки с грайфер, покриващи глезена

Раница

Панталон за планински преходи

Чорапи - няколко чифта

Тениски за преобличане

Топла връхна дреха

Ветро и хидро - изолиращо яке

Дъждобран

Шапка / бъф

Слънчеви очила

Слънцезащитен крем

Челник или фенерче

Бутилка с вода

Храна за по време на прехода (сандвичи, вафли, протеинови барчета, шоколад, ядки)

Щеки

*Go-Go-Adventures запазва правото си да променя програмите с цел Вашата безопасност. 

Сподели програмата

bottom of page