top of page

сб, 08.05

|

Radomir

Водопадите на Беласица и връх Радомир

Цена: 150 лв. Дестинация: Беласица Продължителност: 2 дни

Registration is Closed
See other events
Водопадите на Беласица и връх Радомир
Водопадите на Беласица и връх Радомир

Час и място

08.05.2021 г., 07:00 ч. – 09.05.2021 г., 20:00 ч.

Radomir, Radomir

За събитието

Водопадите на Беласица и връх Радомир

Дата: 08.05.2021 - 09.05.2021

Един уикенд в Беласица. Ще се разходим в ниските й части, сред вековни кестенови и яворови гори, за да се полюбуваме на по това време пълноводните и изключително красиви водопади. Ще посетим водопад Срамежливеца и още няколко водопадчета в района над село Камена. Ще можем да се насладим и на красивия Ляшнишки водопад и да починем на изключително приятната полянка пред хижа Беласица, а на другия ден ще се разходим по панорамното било на планината, за да изкачим първенеца на планина Беласица - връх Радомир.

Програма: 

Ден 1

07:00 - Събираме се на паркинга до метростанция "Стадион Васил Левски" и поемаме в посока Петрич. В днешния ден ще се разходим в местността над селата Коларово, Самуилово и Камена. През множество приточета и водопадчета на река Каменишка, ще достигнем и до най-високия водопад в планина Беласица - Срамежливеца. Ще останем достатъчно дълго, за да се насладим на пръските на падащите му от 21 м. води и да запечатаме красотата му в снимки и след това ще направим кратка разходка в района, за да посетим още няколко малки водопадчета. Отправяме се обратно към град Петрич. Оставяме транспорта при хижа Беласица и след кратка почивка се отправяме към следващия красавец скрит сред стръмните склонове на планината - Ляшнишкият водопад. Връщаме се обратно на хижата, вземаме всичкия си багаж от колите и се отправяме към крайната точка за деня ни - хижа Конгур. До хижата достигаме за около 2 часа с преход през красивата букова и кестенова гора на планината. Вечеря и нощувка в хижата.

Ден 2 

Ранно ставане, закуска и се отправяме към нашата цел - връх Радомир. Все още пътеката ни води през гористия пояс на планината, но не след дълго излизаме откритото пространство пд билото на Беласица. Още с първата крачка пред нас започват да се разкриват невероятни гледки към билото на планината, към петричката котловина и към внушителните върхове на Пирин.  Първо достигаме връх Конгур. Вече сме на билото на планината. Минаваме през връх Дебело бърдо и се насочваме към първенеца на Беласица - връх Радомир (2029 м.) Гледките от върха са прекрасни! Запечатваме ги със снимки и се отправяме по обратния път към хижа Конгур и след това към автомобилите. 20:00 - Обратно в София сме и е време е да си кажем "До скоро!"

Ниво на трудност:

  • лесен терен
  • динамичен маршрут

Цена: 150 лв.

Цената включва:

  • Организационна такса
  • Водачески услуги
  • Планинска застраховка
  • Транспорт от София и обратно
  • Нощувка в хижа Конгур

Цената не включва:

  • Храна и напитки по време на програмата

Записване и още информация:

  • e-mail на go.go.adventures.bg@gmail.com
  • да позвъните на телефон +359899009664; +359894447629

Необходима екипировка:

Удобни обувки с грайфер, покриващи глезена

Раница

Панталон за планински преходи

Чорапи - няколко чифта

Тениски за преобличане

Топла връхна дреха

Ветро и хидро - изолиращо яке

Дъждобран

Шапка / бъф

Ръкавици

Слънчеви очила

Челник или фенерче

Бутилка с вода

Храна за по време на прехода (сандвичи, вафли, протеинови барчета, шоколад, ядки)

Щеки

*Гоу Гоу Адвентчърс запазва правото си да променя програмите с цел Вашата безопасност.

Споделете това събитие

bottom of page