top of page

сб, 10.07

|

Seven Rila Lakes

Хижа Иван Вазов и 7-те Рилски езера

Цена: 160 лв. Продължителност: 2 дни Дестинация: Рила

Registration is Closed
See other events
Хижа Иван Вазов и 7-те Рилски езера
Хижа Иван Вазов и 7-те Рилски езера

Час и място

10.07.2021 г., 07:00 ч. – 11.07.2021 г., 20:00 ч.

Seven Rila Lakes, Seven Rila Lakes, 2650, Bulgaria

За събитието

Хижа Иван Вазов и 7-те Рилски езера

Дата: 

10 - 11 юли 2021

Един уикенд в Рила планина, заобиколени от прочутите ѝ 7 кристални езера, за чистотата на които се носят легенди. Ще ги видим всички подредени в един кадър, идентичен с изящните туристически картички, но и ще отделим достатъчно време да се докоснем до всяко едно от 7-те Рилски езера. В допълнение, програмата ни ще бъде обогатена с красиви гори, най-високият водопад в Рила - Скакавица, върхове с панорамни гледки, сред които Отовишки, но и от неповторимият чар на няколко български хижи. И до тук изброихме само радостите за окото, а представете си аромата на бор, вкусът на домашен чай от шишарки, шумоленето на бистрите потоци и зелените листа и най-вече пречистващият ефект и тонизацията за цялото ви тяло. Добре дошли в Рила!

Програма:

Ден 1

07:00 часа - Събираме се на паркинга до метростанция "Стадион Васил Левски" и поемаме в посока Сапарева Баня и хижа Пионерска. Хващаме лифта, който ще ни изведе директно във високата част на планината и се впускаме в рилското ни приключение. Първо се насочваме към Долното езеро, след което ще се качим до Рибното езеро. Тук ще можем да се насладим на красотата на връх Харамията, а след това се отправяме дирекнто към него. Ще изкачим върха, за да вземем прекрасната му гледка и да я сложим в колекцията си. Продължаваме към Зелени рид, от където ще ни се разкрият нови гледки към Урдини езера и Мальовица. Веднъж достигнали Раздела започваме спускането към  хижа Иван Вазов, където ще прекараме нощта.

Ден 2

След като сме станали рано и закусили добре, единсвеното от което ще се нуждаем в неделната утрин са гледки. А какво по-добро от 7 планински езера в редица? Набираме височина към Отовишки връх, даващ ни началото на билната част, по която ще вървим в посока Раздела. В средата на билото е и голямата пауза! Не, не почивка, а спиращата дъха гледка към неповторимите 7 рилски перли като наниз в безкрайният планински хоризонт. От Раздела, нашето спускане ще премине през всяко едно от 7-те езера, започвайки със Сълзата и продължавайки към Окото, Бъбрека, Близнака, Трилистника. След това се насочвам отново към лифта, а след това транспорта ни при хижа Пионерска. Около 20 часа сме обратно в София и е време да си кажем "До скоро!"

Ниво на трудност:

 • средна трудност
 • динамичен и натоварващ маршрут

Цена: 160 лв.

Цената включва:

 • Организационна такса
 • Водачески услуги
 • Планинска застраховка
 • Нощувка в хижа Иван Вазов
 • Транспорт от София и обратно

Цената не включва:

 • Храна и напитки по време на програмата
 • Билет за лифт

Записване и още информация:

 • на go.go.adventures.bg@gmail.com
 • да позвъните на телефон +359899009664; +359894447629

Необходима екипировка:

Удобни обувки с грайфер, покриващи глезена

Раница

Панталон за планински преходи

Чорапи - няколко чифта

Тениски за преобличане

Топла връхна дреха

Ветро и хидро - изолиращо яке

Дъждобран

Шапка / бъф

Ръкавици

Слънчеви очила

Слънцезащитен крем

Челник или фенерче

Бутилка с вода

Храна за по време на прехода (сандвичи, вафли, протеинови барчета, шоколад, ядки)

Щеки

*Go-Go-Adventures запазва правото си да променя програмите с цел Вашата безопасност.

Споделете това събитие

bottom of page