top of page

12-17 август 2024

|

Pirin Mountains

6 дни в Пирин

Цена: 685 лв. Продължителност: 6 ден Дестинация: Пирин Дати: 12-17 август 2024

6 дни в Пирин
6 дни в Пирин

Час и място

12-17 август 2024

Pirin Mountains, Pirin Mountains, Bulgaria

За събитието

6 дни в Пирин

Дата: 

12-17 август 2024

Елате с нас на едно приключение из Пирин планина, което ще помните завинаги! В тези 6 дни ще минем през едни от най-емблематичните места, ще изкачим едни от най-красивите и привлекателни върхове, а нощите ще прекараме на едни от най-уютните хижи в планината! Очакват ни много каменисти пътечки, красиви езера и остри върхове в приключението ни 6 дни в Пирин!

Акценти:

 •  преход до Василашките езера
 • изкачване на връх Джангал
 • нощувка на Тевно езеро
 • изкачване на връх Каменица
 • изкачване на връх Синаница
 • изкачване на връх Муратов
 • преминаване по ръба Кончето
 • нощувки във високопланински уютни хижи

Програма:

Ден 1: София - заслон Тевно езеро

В 07:00 се събираме на паркинга до метростанция "Стадион Васил Левски" и се насочваме към Банско. Транспорта ни оставя малко под хижа Демяница. Събираме всичкият си багаж и се впускаме в 6 дневното пиринско приключение! Достигаме хижата за около час и спираме за почивка. Насочваме към сърцето на планината. Навлизаме навътре покрай течението на река Валявица, като плавно се изкачваме към нашата цел - Тевно езеро, но преди да го достигнем ще се отклоним, за да изкачим един пирински красавец - връх Джангал. На Валявишките езера ще спрем за обяд и хубава почивка преди изкачването. Джангал е остър, скалист връх със стръмни склонове и изкачването му не е леко, но всяка една крачка към върха си заслужава усилията! На върха сме! Имаме пракрасни гледки във всички посоки! В краката ни е красивото Попово езеро, от едната ни страна е Полежан, а от Другата Момин двор и Каменица. Насочваме се към заслон Тевно езеро, където ще прекараме вечерта в сладки приказки.

Ден 2: Заслон Тевно езеро - хижа Беговица

Сутринта на Тевно езеро е нещо специално! Всеки, който иска ще може да излезе и да се разходи в района, за да посрещне слънцето. След закуска събираме багажа си и се насочваме към хижа Беговица, като през деня ни очаква едно приключение - изкачване на връх Каменица.  Спускаме се покрай Малокаменишките езера и се насочваме към Беговишки превал и след това седловината между Каменица и Яловарника. На Каменица ще останем достатъчно дълго, за да запечатаме всички емоции и гледки в снимки, а след това се спускаме обратно към Беговишки превал, откъдето се насочваме към хижата. Вечеря и нощувка в хижата.

Ден 3: Хижа Беговица - хижа Синаница

Ставаме рано, готови за нова доза пирински красоти. Стягаме раниците и тръгваме по приятна пътека, която леко и неусетно ще ни преведе покрай няколко реки и през красиви гори, за да достигнем заслон Спано поле. Тук ще поспрем за почивка, хапване и чаша кафе, а след това ще продължим към следващата ни цел - хижа Синаница. Усилията ни са в изкачване към Синанишка порта. От там един път погледнали към прекрасната Синаница, ще бъдем така запленени от красотата й, че няма да разберем, кога сме се спуснали до хижата. Хижа Синаница е разположена в една прекрасна местност до Синанишко езеро и под върха. Ще имаме достатъчно време да се разходим покрай езерото и да си почиваме на зелените поляни. Вечеря и нощувка в хижата.

Ден 4: Хижа Синаница - хижа Вихрен

Събуждаме се отпочинали и след вкусна закуска и сутрешното си кафе се впускаме в вълнуващото приключение за изкачване на връх Синаница. Тръгваме покрай езерото, за да изкачим върха през вълнуващия маршрут на сипея. По време на изкачването има прекрасни гледки към околни върхове, централно планинско било и разбира се Синаница. На върха сме! Остаавме тук достатъчно дълго, за да запаметим вскичките красоти в снимки и се отправяме към Момин връх и слетова се озоваваме отново на Синанишка порта. Преминаваме през цялото Голямо Спано поле и под връх Гергийца, за да достигнем до Бъндеришка порта. Тук сме в подножието на Муратов връх. Оставяме ненужния багаж и изкачваме върха. Оставаме на върха достатъчно дълго, за да се насладим на гледката към първенеца Вихрен и мраморното било на Пирин, а след това се спускаме обратно към портата. По пътят към хижа Вихрен ще спрем на още една от перлите на Пирин - Муратово езеро. Спускаме се към хижа Вихрен, където ще прекараме нощта.

Ден 5: Хижа Вихрен - хижа Яворов

Ставаме рано нетърпеливи за днешният ден и то не защото е последен, а защото ни предстои преминаване на цялото мраморно било на Пирин. Ще минем през Казаните, за да достигнем премката между Кутело и Вихрен. От тук можем да видим какво ни очаква. Първо изкачваме Кутело, а след това се спускаме стремглаво към предизвикателния ръб на Кончето!  Преминаването на Кончето, на места широко само 50 см. ще остави отпечатък в съзанието на всеки завинаги! Изкачваме се на връх Бански суходол, откъдето ще обърнем поглед отново към това, което преминахме и след това се спускаме към заслон Кончето. Приключението ни не е към края си. Предстои ни преминаване през върховете Байови дупки, което също е изпълнено с адреналин и прекрасни гледки! Достигаме превала на Разлошки суходол, откъдето се спускаме към хижа Яворов. Уморени, но доволни от емоциите през деня се отдаваме на почивка, а вечерта ще отпразнуваме успешното ни преминаване през стръмните пътеки на 6 дни в Пирин.

Ден 6: хижа Яворов - София

Приключението ни е към края си, но и днес няма да изпуснем да вземем дозата пирински гледки. Наспиваме се добре, хапваме вкусната си закуска и излизаме от хижата за кратка разходка до местността Погледец. Името говори само и да от тук имаме прекрасна гледка към острите скали на Средоноса и Котешкия чал. Казваме се "чао" с пирин...за сега и се спускаме към транспорта в местност Бетоловото. Около 18 часа сме обратно в София и е време да си кажем "До скоро!"

Ниво на трудност:

 • смесен терен - необходим опит в планинските преходи
 • динамичен и натоварващ маршрут

Цена: 685 лв.

Цената включва:

 • Организационна такса
 • Водачески услуги
 • 5 нощувки в хижи
 • Транспорт от София и обратно

Цената не включва:

 • Храна и напитки по време на програмата
 • Застраховка

Трябва ви още информация?

 • email: go.go.adventures.bg@gmail.com
 • телефон: +359 88 851 5351

Начин на записване и условия за резервацията:

 • Попълване на формата през сайта
 • Плащане на депозит в размер 100 лв. до 3 дни след регистрацията и потвърждение за записването
 • Доплащане до 15 дни преди тръгване

Условия за анулации:

 • До 3 дни след резервация без такса за анулация
 • До 20 дни преди тръгване 50 лв. такса анулация
 • До 15 дни преди тръгване стойността на депозита като такса анулация
 • Под 15 дни 100% като такса анулация

Важно:

 • Минимален брой участници: 6 човека
 • Срок за уведомяване при несъбран минимум - 10 дни. В този случай се възстановяват всички платени суми.

Необходима екипировка:

Удобни обувки с грайфер, покриващи глезена

Раница

Панталон за планински преходи

Чорапи - няколко чифта

Тениски за преобличане

Топла връхна дреха

Ветро и хидро - изолиращо яке

Дъждобран

Шапка / бъф

Слънчеви очила

Слънцезащитен крем

Челник или фенерче

Бутилка с вода

Храна за по време на прехода (сандвичи, вафли, протеинови барчета, шоколад, ядки)

Щеки

*Go-Go-Adventures запазва правото си да променя програмите с цел Вашата безопасност. 

Споделете това събитие

bottom of page