top of page

Sat, Aug 15

|

заслон Тевно езеро

Тевно езеро и връх Джангал

Уикенд приключение в красивия Пирин

Registration is Closed
See other events
Тевно езеро и връх Джангал
Тевно езеро и връх Джангал

Час и място на тръгване

Aug 15, 2020, 6:30 AM – Aug 16, 2020, 8:30 PM

заслон Тевно езеро, 2809, Bulgaria

Програма:

Тевно езеро и връх Джангал

Дата: 15.08.2020 - 16.08.2020

Отправяме се към Пирин планина и от не къде да е а към едно от най-красивите места - Тевно езеро. Ще се насладим на красотата на езерото и отразяващите се в него силуети на заобикалящите го върхове, ще нощуваме на 2500 м. и ще изкачим пиринския красавец - връх Джангал. 

Програма:

Ден 1

06:30 - Събираме се на паркинга до метростанция "Стадион Васил Левски" и се отправяме в посока на град Банско и хижа Демяница. Оставяме автомобилите и се впускаме в пиринското приключение. Започваме плавно да се изкачваме през Валявишката долина в посока Тевно езеро. Ще минем през красивите Превалски езера, където ще спрем за почивка и да се насладим на красотата им. Следва да изкачим Мозговишка порта и да се спуснем към уютния заслон Тевно езеро. Нощувка в заслон Тевно езеро.

Ден 2

Ставаме рано и се насочваме към един изключително красив пирински връх - връх Джангал. Преходът ни до върха е по стръмни пътечки, морени и сипеи, но всяка крачка си заслужава гледката, която се разкрива пред очите ни! На върха сме! Ще останем тук достатъчно дълго, че да запечатаме всички гледки и емоции в снимки и след това се спускаме към красивите Валявишки езера. Тук ще се отдадем на заслужена почивка до блещукащите води на езерата. Продължаваме да се спускаме по течението на река Валявица и излизаме на вече познатата ни пътека, водеща към хижа Демяница. Около 20:30 часа сме обратно в София и е време да си кажем "До скоро!"

Ниво на трудност: - средна трудност терен - динамичен и натоварващ маршрут Цена: 150 лв. Цената включва: - Организационна такса - Водачески услуги - Нощувка в заслон Тевно езеро - Планинска застраховка - Транспорт от София и обратно Цената не включва: - Храна и напитки по време на програмата Записване и още информация: - да ни пратите e-mail на go.go.adventures.bg@gmail.com - да позвъните на телефон +359 899 00 96 64. Необходима екипировка: Удобни обувки с грайфер, покриващи глезена Раница Панталон за планински преходи Чорапи - няколко чифт Тениски за преобличане Топла връхна дреха Ветро и хидро - изолиращо яке Дъждобран Шапка / бъф Ръкавици Слънчеви очила Слънцезащитен крем Челник или фенерче Бутилка с вода Храна за по време на прехода (сандвичи, вафли, протеинови барчета, шоколад, ядки) Щеки *Go-Go-Adventures запазва правото си да променя програмите с цел Вашата безопасност.

Сподели програмата

bottom of page